Bilgisayar Destekli Nitel Veri Analizi ve MAXQDA Eğitimi 13 - 14 Mayıs 2017

Süre
12 saat

Kimleri için
MAXQDA’i öğrenmek ya da kullanmak isteyen, Nitel araştırmalar yürüten ve yürütmekte olan, Bilgisayar destekli nitel veri analizi ile ilgilenen lisans, lisansüstü öğrenciler ile tüm araştırmacılar

Gereklilikler

Genel bakış
Bu eğitim, nitel verilerin analizlerinde MAXQDA programını kullanmak için gerekli becerilerin kazanılmasına odaklanarak görsel ve uygulamalı bir rehberliği içermektedir.

Amaç
Bu eğitim tamamlandıktan sonra katılımcılar, MAXQDA programını kullanarak kendi araştırma projelerini oluşturup dokümanlarını analiz edebilecek; nitel veri analizi için gerekli temel adımları öğrenecek; dokümanlarını kodlayabilecek, sınıflandıracak ve temalara ayırabilecektir; aynı zamanda katılımcılar, sözlüksel arama yapmayı öğrenecek; kodlarını kategorik değişkene dönüştürebilecek ve MAXQDA kullanarak nasıl takım çalışması yapabileceklerini öğreneceklerdir.

Eğitim içeriğiMAXQDA Temel Düzey -I-

• MAXQDA projesi oluşturma
  • Belgeleri hazırlama ve aktarma
  • Kod oluşturma
  • Belgeleri kodlama
  • Metin geri çağırma
  • Notlar oluşturma ve yönetme

MAXQDA Temel Düzey -II-

• Sözlüksel arama aracını kullanma
  • Arama sonuçlarını otomatik kodlama
  • Değişkenlere göre belgeleri etkinleştirme
  • Kodları değişkene dönüştürme
  • Değişkenleri alma ve gönderme

MAXQDA İleri Düzey

• MAXDQA ile analiz
  • Alıntı matrisi
  • Görsel araçları kullanma
  • Takım çalışmasını alma ve verme
  • Kodlayıcılararası anlaşma
  • MAXQDA ile Odak Grup çalışması
  • Sesli ve görsel medyalar üzerinde çalışmak

Bilgisayar
Lütfen eğitime gelirken, MAXQDA 12 (Windows ya da Mac) yüklenmiş olarak diz üstü bilgisayarlarınızı (mause ile birlikte) yanınızda getiriniz. Yazılımın Demo sürümü www.maxqda.com web sayfasında ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Deneme sürümü bir defa yüklenebildiği ve sadece 14 gün kullanılabildiği için eğitime gelmeden önceki gün yüklemeniz önerilir.

Yürütücü
Dr. Zeynep Kurnaz
Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde 2002 yılında tamamladıktan sonra özel sektörde çeşitli kurum ve kuruluşlarda yazılımlar için eğitim danışmanlığı ve çeşitli araştırmalarda proje yürütücülüğü gibi pozisyonlarda çalışmıştır. Yüksek lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tarih Anabilim Dalında 2010 yılında, doktora eğitimini ise yine aynı üniversitede Sosyoloji Anabilim Dalında 2016 yılında tamamlamıştır. Şu an Karabük Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.

Başvuru:
Eğitimimize katılım için öncelikle bu formu doldurmalısınız. Ardından kaydınızı kesinleştirmek üzere sizinle iletişime geçeceğiz. Eğitim grubu kontenjanı 15 kişi ile sınırlı olduğu için kaydınızı ivedilikle gerçekleştirmenizi öneririz.

Ücret ve Ödeme:
Eğitim ücretleri Sosyoloji Derneği İktisadi İşletmesi Hesabı’na yapılacaktır. (T.C. İş Bankası Esat Şubesi  - IBAN: TR54 0006 4000 0014 2080 817 379 ) Lütfen ödemenizi yaptıktan sonra e-dekontu yahut kağıt dekontu taratarak egitim.sosyolojidernegi@gmail.com adresine göndermeyi unutmayınız.

Eğitim Grubu

Öğrenci

Üye Öğrenci

Öğretim Üyesi

Üye Öğretim

Üyesi

Diğer (Kamu, Özel vd.)

Üye Diğer (Kamu, Özel vd.)

Temel Düzey

300 ₺