Makale Yazımında Uyulacak Format

1. Yazılar, bir toplantıda sözlü veya görsel bir bildiri şeklinde sunulmuş ise, toplantının adı, tarihi ve yeri belirtilmelidir.
  2. Makaleler, Türkçe ya da İngilizce olabilir. Her makalede, makale hangi dilde yayınlanacaksa öncelikle o dildeki başlık ve öz, sonrasında makalenin diğer yayın dilindeki başlık ve öz yer almalıdır. Her iki dilde de makalenin özü 150 kelimeyi geçmemelidir. Anahtar kelimeler her ikisinin altında da, altı kelimeyi aşmayacak şekilde yer almalıdır. Ayrı bir sayfa halinde, Türkçe makalelerin en sonuna İngilizce, İngilizce makalelerin en sonuna ise Türkçe olarak 500 kelimeyi geçmeyen bir genel özet /summary başlığı altında eklenmelidir. Diğer bir deyişle Türkçe makaleler, Ana Başlık, Öz, Anahtar Kelimeler; İngilizce Ana Başlık, Abstract, Keywords, Makale Metni, varsa Notlar ve Summary, Kaynakça sırası ile kaleme alınmalıdır. İngilizce Makalelerde de aynı sıra izlenmeli ve mutlaka Türkçe ana başlık, Türkçe öz, Türkçe anahtar kelimeler ve Türkçe özet verilmelidir.

Örnek:

Varsa Notlar

Özet

References

1. Yazıların çift aralıklı, iki yana yaslanmış biçimde düzenlenmesi; sol, üst, alt ve sağ marjların ise en az 2,5 cm olarak ayarlanması gerekmektedir. Makalenin tamamının yazı tipi Times New Roman, ana başlık 14, metin ve alt başlıklar ise 12 punto ile yazılmalı, başlıklar koyu ve sol marja yaslı olmalıdır. Yazıların alt başlıkları, ana başlığa göre bir küçük punto ile koyu ve sol marjdan başlamak üzere yazılmalıdır.
  2. Birinci derecede bölüm başlıkları büyük harf, ikinci ve üçüncü derece başlıklar ise her kelimenin ilk harfi büyük, diğerleri küçük harf olacak şekilde yazılmalıdır. İkinci ve üçüncü derecede başlıklarda yer alan “ve, veya, ile” gibi bağlaçlar küçük harfle yazılmalıdır. Bütün bölüm başlıkları koyu (bold) olmalıdır.
  3. Numaralandırma ise aşağıdaki gibi düzenlenmelidir:

ANA BAŞLIK

1. GİRİŞ
  2. Başlık 1
    1. Alt Başlık 1
    2. Başlık 2
    3. SONUÇ
    4. KAYNAKÇA
  3. Dergide “APA 6.0” yazım sistemi kullanılmakta olduğundan dolayı, gönderilen yazılar da bu stilde hazırlanmalıdır.
  4. Kısa özgeçmiş, makale ile birlikte gönderilmelidir.

Örnek Kısa Özgeçmiş

Erhan AKARÇAY

Yrd. Doç. Dr.

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü

eakarcay@anadolu.edu.tr

Yardımcı Doçent Doktor. Anadolu Üniversitesi'nde lisans, yüksek lisans ve doktorasını tamamlamıştır. "Sınıfiçi Farklılaşma ve Sınıfiçi Bütünleşme Biçimi Olarak Eskişehir'de Orta Sınıfın Yeme-İçme Örüntüleri" başlıklı teziyle doktora derecesini almıştır. Gıda ve beslenme sosyolojisi, yemek sosyolojisi, gıda çalışmaları, tüketim sosyolojisi, orta sınıf konularına ilgi duymaktadır.

Künye
Sahibi, Genel Yayın Yönetmeni, yazı işleri müdürü ve Editör / Generel Director
Sosyoloji derneği adına,
Prof. Dr. Birsen GÖKÇE