Makale Gönderimi, İncelenmesi ve Yayını Hakkında

Makale Gönderimi Hakkında Açıklamalar

Sosyoloji ile ilgili yayınlanmış olan kitapların ve bilimsel etkinliklerin değerlendirilmesine de yer vermekte olan Sosyoloji Araştırmaları Dergisi’ne, özgün araştırma, çeviri veya kitap tanıtımı gönderilebilir. Derginin yayın dili Türkçe ve İngilizce olup her iki dilde de eser kabul edilmektedir. Dergide yayınlanacak tüm çalışmalar hakem değerlendirmesine tabi tutulmaktadır.

Makale Gönderimi

Gönderilecek makaleler üzerinde, yalnızca “Makale Yazım Biçimi" bölümü birinci ve ikinci maddelerinde bahsedilen bilgiler bulunmalı, yazar adı veya yazara ait herhangi bir bilgi yer almamalıdır. Bu bilgiler hakemlere gönderilmeyeceğinden, yazarların isimleri, tam ve açık kurum adresleri, cep telefon numaraları, eğer iki ayrı elektronik posta adresi kullanıyorlarsa bunların her ikisini de, kısa özgeçmişleriyle birlikte ayrı bir dosyada, bir kapak sayfası şeklinde düzenlenerek gönderilecek olan elektronik postaya eklenmelidir. Kapak sayfasında yazarların ORCID ID'leri de mutlaka yer almalıdır.

Elektronik posta ile gönderilecek makaleler, "Makale Gönderimi” başlığında belirtilen şekilde hazırlanarak,sosder@gmail.com adresine, konu (subject) satırı, ilk yazarın isim ve soy isim bilgileri ile birlikte “Sosyoloji Araştırmaları Dergisi’nde yayınlanmasını istediğim makale” şeklinde düzenlenerek gönderilmelidir.

Elektronik Posta konu satırı için örnek: “Zeynep Tecik - Sosyoloji Araştırmaları Dergisi’nde yayınlanmasını istediğim makale”

Makale yayın onayının yazar(lar)a bildirilmesi ardından makalenin yayınlanabilmesi için, makalenin tüm yazarları bir adet “Yayın Hakkı Devri Sözleşmesi" çıktısını imzalayarak (çok yazarlı makalelerde yazarların ayrı sözleşme imzalamasına gerek yoktur) ve aşağıda belirtilmiş hesap numaralarımıza 250 TL[1]makale yayınlama bağışının yatırıldığına dair dekontu tarayarak sosder@gmail.com adresine göndermeleri gerekmektedir. Yazarların imzaladığı bu sözleşme ve dekont tarafımıza ulaşmadığı sürece makale yayınlanmayacak ya da yayınlanma kararına dair bir belge verilmeyecek/gönderilmeyecektir.

Hesap numaraları

İş Bankası Kavaklıdere
- Hesap Numarası: 4209-0331307
- IBAN: TR 77 0006 4000 0014 2090 3313 07

Makalelerin İncelenme ve Yayın Süreci

Yayınlanması istenen yazılar, öncelikle içerik, sunum, yayım kuralları vd. yönlerden yayın kurulu tarafından incelenir ve daha sonra değerlendirilmek üzere yazar adı belirtilmeden ve makaleye verilen numara ile konu ile ilgili en az iki hakeme gönderilir. Hakemlerce, makalenin yayınlanmasına, değişiklik ile yayınlanmasına veya reddine karar verilir ve bu sonuç yazar(lar)a bildirilir.

Hakemlerden bir tanesinin olumsuz yanıt bildirmesi durumunda makale üçüncü bir hakeme gönderilerek görüş istenir.

Düzeltme istenen makalelerin, en geç 15 gün içerisinde  hakem değerlendirmeleri doğrultusunda yapılan değişiklikleri anlatan raporla birlikte yayın kuruluna ulaştırılması gereklidir. Bu sürede geri gönderilmeyen yazılar, daha sonraki sayılarda yeniden değerlendirilmek üzere kabul edilecektir.

Gönderilen yazıların, başka bir yerde yayınlanmamış olması ya da yayın için değerlendirme aşamasında bulunmaması gerekir. Yayınlanan yazıların her türlü sorumluluğu yazar(lar)ına, yayın için kabul edilmiş yazıların yayın ve telif hakları Dergi’ye aittir. Bu nedenle, Dergi’de yayınlanmak üzere kabul edilen yazılar, “Yayın Hakkı Devri Sözleşmesi”nin yazarlar tarafından imzalanıp gönderilmesinden sonra Sosyoloji Araştırmaları Dergisi’nde yayınlanacaktır.

İletişim Bilgileri

Yasal Uyarılar

1. Sosyoloji Araştırmaları Dergisi'nde yayınlanan yazıların her hakkı saklıdır. Dergide yayınlanan eserlerden alıntı yapılması halinde, kaynak belirtilmesi yeterlidir.
  2. Sosyoloji Araştırmaları Dergisi'nde yayınlanan yazıların içeriğinden ve tartışılan düşüncelerden yazarların kendileri sorumludur. İleri sürülen görüşler Sosyoloji Derneği'ni bağlamaz.

1 Bu bağış miktarı 1 Mayıs 2016 tarihinden itibaren dergimize başvuran yazarlar için geçerlidir.

Künye
Sahibi, Genel Yayın Yönetmeni, yazı işleri müdürü ve Editör / Generel Director
Sosyoloji derneği adına,
Prof. Dr. Birsen GÖKÇE