Makale Gönderimi, İncelenmesi ve Yayını Hakkında

Makale Gönderimi Hakkında Açıklamalar

Sosyoloji ile ilgili yayınlanmış olan kitapların ve bilimsel etkinliklerin değerlendirilmesine de yer vermekte olan Sosyoloji Araştırmaları Dergisi’ne, özgün araştırma, çeviri veya kitap tanıtımı gönderilebilir. Derginin yayın dili Türkçe ve İngilizce olup her iki dilde de eser kabul edilmektedir. Dergide yayınlanacak tüm çalışmalar hakem değerlendirmesine tabi tutulmaktadır.

Makale Gönderimi

Gönderilecek makaleler üzerinde, yalnızca “Makale Yazım Biçimi" bölümü birinci ve ikinci maddelerinde bahsedilen bilgiler bulunmalı, yazar adı veya yazara ait herhangi bir bilgi yer almamalıdır. Bu bilgiler hakemlere gönderilmeyeceğinden, yazarların isimleri, tam ve açık kurum adresleri, cep telefon numaraları, makale bir proje sonucunda ortaya çıkmışsa ilgili proje bilgileri, yazarların güncel e-posta adresleri, kısa özgeçmişleriyle birlikte ayrı bir dosyada, bir kapak sayfası şeklinde düzenlenerek gönderilecek olan elektronik postaya eklenmelidir. Kapak sayfasında yazarların ORCID ID'leri de mutlaka yer almalıdır. Ayrıca kapak sayfasında makalenizi değerlendirebileceğini düşündüğünüz, alanında uzman üç hakem önerisine yer vermenizi rica ediyoruz. Önerdiğiniz isimler, editörler ve yayın kurulu tarafından uygun bulunursa, makaleniz bu isimlere değerlendirilmek üzere gönderilebilir.

Elektronik posta ile gönderilecek makaleler, "Makale Gönderimi” başlığında belirtilen şekilde hazırlanarak,sosder@gmail.com adresine, konu (subject) satırı, ilk yazarın isim ve soy isim bilgileri ile birlikte “Sosyoloji Araştırmaları Dergisi’nde yayınlanmasını istediğim makale” şeklinde düzenlenerek gönderilmelidir.

Elektronik Posta konu satırı için örnek: “Zeynep Tecik - Sosyoloji Araştırmaları Dergisi’nde yayınlanmasını istediğim makale”

Makalelerin İncelenme ve Yayın Süreci

Yayınlanması istenen yazılar, öncelikle içerik, sunum, yayım kuralları vd. yönlerden yayın kurulu tarafından incelenir ve daha sonra değerlendirilmek üzere yazar adı belirtilmeden ve makaleye verilen numara ile konu ile ilgili en az iki hakeme gönderilir. Hakemlerce, makalenin yayınlanmasına, değişiklik ile yayınlanmasına veya reddine karar verilir ve bu sonuç yazar(lar)a bildirilir.

Hakemlerden bir tanesinin olumsuz yanıt bildirmesi durumunda makale üçüncü bir hakeme gönderilerek görüş istenir.

Düzeltme istenen makalelerin, en geç 15 gün içerisinde  hakem değerlendirmeleri doğrultusunda yapılan değişiklikleri anlatan raporla birlikte yayın kuruluna ulaştırılması gereklidir. Bu sürede geri gönderilmeyen yazılar, daha sonraki sayılarda yeniden değerlendirilmek üzere kabul edilecektir.

Gönderilen yazıların, başka bir yerde yayınlanmamış olması ya da yayın için değerlendirme aşamasında bulunmaması gerekir. Yayınlanan yazıların her türlü sorumluluğu yazar(lar)ına, yayın için kabul edilmiş yazıların yayın ve telif hakları Dergi’ye aittir. Bu nedenle, Dergi’de yayınlanmak üzere kabul edilen yazılar, “Yayın Hakkı Devri Sözleşmesi”nin yazarlar tarafından imzalanıp gönderilmesinden sonra Sosyoloji Araştırmaları Dergisi’nde yayınlanacaktır.

Yasal Uyarılar

1. Sosyoloji Araştırmaları Dergisi'nde yayınlanan yazıların her hakkı saklıdır. Dergide yayınlanan eserlerden alıntı yapılması halinde, kaynak belirtilmesi yeterlidir.
  2. Sosyoloji Araştırmaları Dergisi'nde yayınlanan yazıların içeriğinden ve tartışılan düşüncelerden yazarların kendileri sorumludur. İleri sürülen görüşler Sosyoloji Derneği'ni bağlamaz.
Sahibi, Genel Yayın Yönetmeni, Yazı İşleri Müdürü ve Editör (General Director)
Prof. Dr. Sibel Kalaycıoğlu
Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
Prof. Dr. Sibel Kalaycıoğlu
Editörler / Editors
  • Prof. Dr. Ali ERGUR
    Galatasaray Üniversitesi
  • Prof. Dr. Kezban ÇELİK
    TED Üniversitesi
  • Dr. Öğr. Üyesi Besim Can ZIRH
    Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Yardımcı Editörler / Assistant Editors
  • Cansu ÇOBANOĞLU
  • Yavuz YAVUZ
Dil Editörleri / Language Editors
  • Cansu ÇOBANOĞLU (Türkçe)
  • Yavuz YAVUZ (İngilizce)
Yayın Kurulu / Editorial Board
  • Aysu KES ERKUL
    Hacettepe Üniversitesi.
  • Cansu ÇOBANOĞLU
    İstanbul Teknik Üniversitesi.
  • Erhan AKARÇAY
    Anadolu Üniversitesi.
  • Gülçin CON WRIGHT
    TED Üniversitesi.
  • İlhan Zeynep KARAKILIÇ
    Bahçeşehir Üniversitesi.
  • Kurtuluş CENGİZ
    Ankara Üniversitesi.
  • Yavuz YAVUZ
    Ankara Üniversitesi.
  • Zehra Nurdan ATALAY
    Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi.
Yönetim Yeri ve Yazışma Adresi / Address
Sosyoloji Derneği
Mebusevleri Mah. Mareşal Fevzi Çakmak Cad. No:9/5 Çankaya Ankara
Tel: +90(312) 222 12 52
E-Posta:sosder@gmail.com
www.sosyolojidernegi.org.tr
Yer aldığı indeksler
- TÜBİTAK ULAKBİM "Sosyal Bilimler Veri Tabanı"
Lisanslar

Sosyoloji Araştırmaları Dergisi'nin açık erişimli makaleleri Creative Commons Atıf-GayrıTicari 4.0 Uluslararası (CC BY-NC 4.0-https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) olarak lisanslıdır.