Çağatay Topal

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi
catopal@metu.edu.tr
Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nden lisans, Sosyoloji Bölümü’nden yüksel lisans derecelerini aldıktan sonra Queen’s Üniversitesi, Kingston Sosyoloji Bölümü’nde doktora çalışmasını tamamlamıştır. İlgilendiği konular arasında gözetim, bilgi ve iletişim teknolojileri, sosyoloji kuramları bulunmaktadır. Halen ODTÜ Sosyoloji Bölümü’nde ders vermektedir.
Bu makale Eren Karaca Akbaş’ın Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde Çağatay Topal’ın danışmanlığında hazırladığı “A Sociological Study of Corporate Social Responsibility: A Marxist Perspective” başlıklı tezden derlenmiştir. Makalenin kısa bir versiyonu Türk Sosyal Bilimler Derneği’nin 4-6 Aralık 2013 tarihlerinde Ankara’da düzenlediği 13. Ulusal Sosyal Bilimler Kongresi’nde sunulmuştur.