Aysima ÇALIŞAN

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uygulamalı Sosyal Araştırmalar Yüksek Lisans Programı
E-mail: aysimacalisan@gmail.com
ORCID: 0000-0002-6702-4379
Lisans eğitimini Mersin Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladıktan sonra Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Uygulamalı Sosyal Araştırmalar Yüksek Lisans Programı’na başladı. Lisans eğitiminden itibaren, çeşitli ulusal ve uluslararası kuruluşların desteklediği, göç ve sosyal uyum konularındaki projelerde görev aldı. Bunun yanı sıra, felsefe, sosyoloji ve tarih alanlarında çeşitli makalelerin İngilizceden Türkçeye çevirisi yaptı. Prof. Dr. Şebnem Köşer Akçapar ile birlikte yazdığı Neoliberal Düzende Artan Kırılganlıklar: Pandemi Döneminde Mülteci Sağlığı başlıklı bir makalesi; “Risk Toplumu” ve Belirsizlik: Pandemi Döneminde Suriyeli Olmak başlıklı bir kitap bölümü bulunmaktadır. Şu an, Prof. Dr. Şebnem Köşer Akçapar’ın danışmanlığı altında “Gender, Deskilling, and Forced Migration: A Study of the Experiences of Refugee Women in Turkey” başlıklı tezini yazmaktadır.