Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Sema SIRMA

Başkent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Bağlıca /ANKARA
csemapolat@gmail.com
Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nden 2006 yılında lisans derecesini almıştır. Aynı Üniversitede Engelli Bireylere İlişkin Kültürel Tanımlamaların Başka Dilde Aşk Filmi Üzerinden İncelenmesi başlıklı tezi ile yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Hacettepe Üniversitesi’nde Gençlerde Zayıflama Davranışının Aile Yaşam Memnuniyeti Açısından İncelenmesi başlıklı tezi doktora eğitimini tamamlayan yazar doktora eğitimi aşamasında TÜBİTAK 2214-A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı çerçevesinde California State University, Sacramento’da 1 yıl süre ile bulunmuştur. 2009-2018 yılları arasında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi adına araştırma görevlisi olarak Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’ne görevlendirilmiştir. 2018 yılında yarı zamanlı öğretim elemanı olarak Başkent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nde göreve başlayan yazar 2019 yılından itibaren de Dr. Öğr. Üyesi olarak aynı Üniversitede görev yapmaktadır. Temel çalışma alanları; gençlik sosyolojisi, engellilik sosyolojisi, aile yaşam memnuniyeti ve çevre sosyolojisidir.