Emre ÖZCAN

Öğr. Gör. Dr., Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü

e-Posta Adresi:eozcan@baskent.edu.tr

Yazışma Adresi: Başkent Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sosyal Hizmet Bölümü, Bağlıca Kampüsü, Fatih Sultan Mah., Eskişehir Yolu 20. Km, Etimesgut/Ankara.

Orcid ID:0000-0002-0877-2457

Öğretim Görevlisi Doktor. 2012 yılından itibaren Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’nde çalışmaktadır. Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji A.B.D’de yüksek lisansını, “Otonomist Marksist Literatür İçerisinde Biyopolitik Üretim Kavramsallaştırmasının Konumu” başlıklı yüksek lisans teziyle 2015 yılında tamamlamıştır. Anadolu Üniversitesi Sosyoloji A.B.D’de doktorasını ise “Deleuze Felsefesinde Kurucu Özne Eleştirisinden Herhangi Öznelliğe” başlıklı teziyle 2020 yılında sonlandırmıştır. Çalışma alanlarını biyopolitika, sağlık sosyolojisi, post-yapısalcılık ve ilişkisel sosyoloji konuları oluşturmaktadır. Günümüz Sosyolojisi I-II (2013), Emeğin Kurucu Öznelliği (2017) kitaplarının yazarlığını; Tıbbi Sosyal Hizmet (2017), Gençliğin Dönüşümü (2020) kitaplarının ise editörlüğünü yapmıştır.