Dr. Öğr. Üyesi Taylan Acar

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü

e-Posta Adresi: taylan.acar@boun.edu.tr

Orcid ID: 0000-0001-6168-3472

Lisans ve yüksek lisans eğitimini 2001-2009 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamlayan, Taylan Acar doktora derecesini Wisconsin-Madison Üniversitesi'nin Sosyoloji bölümünden almıştır. Değişik sürelerle Alman ve İtalyan üniversitelerinde ziyaretçi araştırmacı ve doktora sonrası araştırmacı olarak bulunmuş ve 2017 Yaz döneminden itibaren Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir. Çalışma alanları göçmenlik, eğitim sosyolojisi, toplumsal tabakalaşma, nüfus çalışmaları ve araştırma yöntemleridir. Mayıs 2019’dan beri, Boğaziçi Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri tarafından desteklenen Türkiye’de Aile Süreçlerinin Değişimi: Evlilik ve Doğurganlık başlıklı projeyi yürütmektedir. Şemsa Özar ile birlikte derlediği Türkiye’de Aile, Kadın ve İstihdam kitabı basım aşamasındadır.