MAXQDA ile Nitel Veri Analizi Eğitimi

30 Mayıs 2016, Pazartesi

Küçük grupların büyük anlam dünyasına ulaşmamızı sağlayan Nitel verilere ve onların analizine duyulan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Türkiye’de sosyal bilim araştırmacılarının bu alanda analiz imkânları ve kolaylığı sağlayan dijital programları kullanmada yetersiz kaldığı görülmektedir. Bu nedenle Sosyoloji Derneği tarafından, Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Araş. Gör. Zeynep Kurnaz’ın yöneticiliğinde sürdürülecek iki grup MAXQDA ile Nitel Veri Analizi Eğitimi organize edilmiştir. Bu eğitim, nitel verilerin analizlerinde MAXQDA programını kullanmak için gerekli becerilerin kazanılmasına odaklanarak görsel ve uygulamalı bir rehberliği içermektedir. Eğitimi tamamlayanlara katılım belgesi verilecektir.

Süre: 12 saat

Tarih seçenekleri:

1. Grup:    18 – 19 Haziran 2016 (2 gün – 12 saat)
  2. Grup:    25 – 26 Haziran 2016 (2 gün – 12 saat)

*Bir ders saati 40 dakikadır.

Yer: Sosyoloji Derneği Eğitim Salonu

Adres: Büklüm Sok. No: 38/19 Kavaklıdere Ankara

İletişim: sosyolojidernegi@gmail.com

Kimler için: MAXQDA’i öğrenmek ya da kullanmak isteyen, Nitel araştırmalar yürüten ve yürütmekte olan, Bilgisayar destekli nitel veri analizi ile ilgilenen lisans, lisansüstü öğrenciler ile tüm araştırmacılar

Gereklilikler: Yok

Amaç: Bu eğitim tamamlandıktan sonra katılımcılar, MAXQDA programını kullanarak kendi araştırma projelerini oluşturup dokümanlarını analiz edebilecek; nitel veri analizi için gerekli temel adımları öğrenecek; dokümanlarını kodlayabilecek, sınıflandıracak ve temalara ayırabilecektir; aynı zamanda katılımcılar, sözlüksel arama yapmayı öğrenecek; kodlarını kategorik değişkene dönüştürebilecek ve MAXQDA kullanarak nasıl takım çalışması yapabileceklerini öğreneceklerdir.

Ders İçeriği:

Başvuru:

Doldurduğunuz başvuru formunu sosyolojidernegi@gmail.com adresine gönderiniz. Ardından kaydınızı yapmak üzere sizinle iletişime geçeceğiz.

Eğitime katılanların bağış yaparak derneğimize katkı sağlaması beklenmektedir.

Eğitimi tamamlayanlara katılım belgesi verilecektir.

Eğitim Seçenekleri:

1. 1.      Grup Ders Programı:

Süre

Konu

18 Haziran 2016

Temel Düzey I

18 Haziran 2016

19 Haziran 2016

19 Haziran 2016

İleri Düzey

1. 2.      Grup Ders Programı:

Süre

Konu

25 Haziran 2016

Temel Düzey I

25 Haziran 2016

26 Haziran 2016

26 Haziran 2016

İleri Düzey

Not: Eğitimlerde kontenjan sınırlaması olup yeterli katılımın sağlanamaması durumunda tarafınıza bilgi verilerek gruplar birleştirilecektir.

Bilgisayar: Lütfen eğitime gelirken, MAXQDA 12 (Windows ya da Mac) yüklenmiş olarak diz üstü bilgisayarlarınızı (mouse ile birlikte) yanınızda getiriniz.

Yazılımın Demo sürümü www.maxqda.com web sayfasında ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

Yürütücü:

Zeynep Kurnaz,Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde 2002 yılında tamamladıktan sonra özel sektörde çeşitli kurum ve kuruluşlarda yazılımlar için eğitim danışmanlığı ile çeşitli araştırmalarda proje yürütücülüğü gibi pozisyonlarda çalışmıştır. Yüksek lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tarih Anabilim Dalında 2010 yılında tamamladıktan sonra aynı üniversitede Sosyoloji Bölümünde doktora programına başlamıştır. Halen Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.